21 Aralık 2015 Pazartesi

PASTANE KURABİYESİ



Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı veya Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi

Kurabiyeleri batırmak için:
1 paket sütlü çikolata
1 paket hindistancevizi

Yapılışı: Yumurta ve şeker mixerle köpürene kadar çırpılır. Daha sonra yağ, vanilya, kabarma tozu, limon kabuğu eklenir az çırpılır. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır tezgahta çubuk şeklinde yuvarlanır ve 2 ucu birleştirilip (damla şeklinde) yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170⁰’de 10_15  dakika pişirilir. Fazla kızarmayacak beyaz kalacak şekilde pişirilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Çikolata benmari usulü eritilir. Soğuyan kurabiyelerin uç kısımları çikolataya batırılır ve daha sonra ister hindistan cevizine ister de toz antep fıstığına batırılıp 1 saat kadar donması için beklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: