1 Aralık 2015 Salı

PÜRELİ ANTRİKOT


Malzemeler:
6 dilim antrikot
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Püresi için:
4 tane patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
3 tane kırmızı (kapya) biber
2 tane yeşilbiber

Yapılışı: Etler ısıtılmış tavada mühürlenir ve içerisine soğanın biri piyazlık doğranmış şekilde eklenir  ve çok az su ilavesi ile etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Küçük bir tencerede yemeklik doğranmış diğer soğan, sarımsaklar çok az zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra salçalar eklenir ve yeteri kadar su ilavesi ile sos kıvamına gelene kadar kaynatılır.
Püre için patatesler haşlanır ve ezilerek tereyağı ve süt eklenerek ezilir. Tuz ve karabiber eklenir.
Hazırlanan sos bir fırın kabına yayılır, üzerine pişirilen etler yerleştirilir, onların üzerine püre yayılır. Pürenin üzerine ince dilimlenmiş olan kaşar konulur ve en üstüne de jülyen doğranarak sotelenen biberler konulur. Isıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: