18 Aralık 2015 Cuma

SOSYETE MANTISI


Malzemeler:
3 tane yufka

İçi için:
600 gr kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber
İçini hazırlamak için: Küçük doğranmış soğan az sıvı yağında kavrulur, içerisine kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.

Üzerine:
1 kâse yoğurt
 Biberli yağ
2 diş sarımsak
Yapılışı: Yufkalar 4’e kesilir, geniş tarafına iç konulur rulo yapılır ve etrafında döndürülüp kürdanla tutturulur. Üzerine bir şey sürmeden sıcak fırında 200⁰’de pişirilir. Pişince soğuk suya batırılır ve tekrar fırına sürülür, 5 dakika daha pişirilir. Servis tabağına alınır, üzerine yoğurtlu sarımsak dökülür ve biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: