30 Ocak 2016 Cumartesi

ÇİÇEK POĞAÇA(Danobio)


Malzemeler:
250ml süt (1,5 su bardağından biraz eksik)
2 yemek kaşığı toz şeker                                           
1 paket kuru maya
1 tane yumurta 
¼ su bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un, 1 çay kaşığı tuz

İçi için:
Dil peyniri
Salam(istenirse)

üzeri için:
1 tane yumurta sarısı



Yapılışı: Süt ısıtılır, maya ve şeker eklenerek maya çatlayana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve yumuşak bir hamur yapılır. 16 tane bezeye ayrılır, avuç içerisinde açılır ve dil peynir ve salam konulur ve yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye çiçek şeklinde dizilir, üzerilerine yumurta sarısı sürülür,çörekotu serpilir ve 20 dakika tepside mayalandırılır. Daha sonra soğuk fırında önce 120⁰'de  15 dakika daha sonra 180⁰'de üzeri kızarana kadar  pişirilir.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: