11 Ocak 2016 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU KEK

Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolata sosu:
2 paket(80 gr) sütlü çikolata
1 paket krema


Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpılır, daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrardan çırpılır. Margarin veya tereyağı ile yağlanan tart kalıbına hazırlanan harç dökülür. 160⁰’de 20 dakika pişirilir kürdan testi yapılır. Kekin çok kızarmasına gerek yoktur.


Krema küçük bir tencerede ocakta kaynatmadan iyice ısıtılıp ocağın altı kapatılır. İçerisine küçük kırılmış çikolatalar eklenir ve karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Kabuk bağlamasın diye ara sıra karıştırılır. Soğuyan çikolata kekin üzerine yayılır ve buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: