5 Ocak 2016 Salı

GÜL POĞAÇA


Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane yumurta(1’inin sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
5 su bardağı un(kontrollü)

İçi için:
250 gr yağsız peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda hamur kabarana kadar mayalandırılır. Daha sonra cevizden büyük limondan küçük bezelere ayrılır(32 tane). Her bir beze kahve tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 tarafına kesik atılır, orta kısmına peynirli iç konulur ve kesilen parçalar resimdeki gibi gül şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, tepside yarım saat mayalandırılır. Isıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: