8 Ocak 2016 Cuma

PAZI DOLGULU SOSLU KÖFTE


Malzemeler:
1 kg köftelik kıyma
1 küçük rende soğan
1 tane yumurta
2 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

İç dolgusu için:
1 bağ pazı
100 gr süzme peynir
2 çorba kaşığı rende eski kaşar
2 kaşık galeta unu
Pul biber

Domates sosu:
2 tane köy biberi
3-4 diş sarımsak
6 tane domates
1 yemek kaşığı yarı yarıya biber ve domates salçası
Tuz, şeker, karabiber, toz kırmızı biber

Pane için:
Galeta unu
Yumurta
Un



Yapılışı: Köfte malzemeleri karıştırılır ve iyice yoğrulup ve dinlenmeye bırakılır.
 Sos için biberler küçük doğranır ve az yağda kavrulur domatesler küçük doğranır onlarda eklenir ve salçası baharatları eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
İç dolgusu için, yıkanmış pazılar ince kıyılır ve iyice ısıtılmış tavada az yağda sotelenir. Ilıyınca peynirler ve baharatlar ve galeta unu eklenir ve soğumaya bırakılır.
Hazırlanmış köfteler istediğiniz büyüklüğe göre parçalara ayrılır biz 6 ya böldük isterseniz 8’e kesilir isterseniz kişiye özel yapabilirsiniz. Streç film üzerinde köfteler hafif açılır, ortasına pazılı iç konulur sıkıştırılarak rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulolar önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulanır ve iyice kızdırılmış tavada çok az yağ ilavesi ile hafifçe kızartılır. Fırın kabının dibine hazırlanmış olan domates sostan az yayılır. Kızartılmış köfteler dizilir ve üzerlerine kalan domates sos paylaştırılır. Aralarına az tereyağı serpiştirilir. Üzerini önce yağlı kağıt ile sonra aleminyum folyo ile kaplanır. 200⁰’ de pişirilir, pişmesine yakın üzeri açılır ve kaşar rendesi üzerlerine serpiştirilir. Kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: