15 Şubat 2016 Pazartesi

AMONYAKLI PASTA


Malzemeler:
1 çay bardağı margarin (erimiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı amonyak sodası

Muhallebisi için:
1,5 litre süt
3 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 dolu yemek kaşığı kakao
Bütün malzemeler çırpılır ve ocakta karıştırılarak pişirilir.

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. 6 tane bezeye ayrılır, her bir beze yarım cm kalınlığında açılır ve tencere kapağı ile kesilir, kenarlarından artan parçalar  daha sonra hepsi birleştirilip tekrardan beze yapılır ve oda açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepside hepsi ayrı ayrı 180 dereceli fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir, yalnız sürekli kontrol edilmesi gerekir zira çok çabuk kızarıyor. Pişerken keskin bir koku oluyor bu sizi korkutmasın, amonyak sodasından soğuyunca bu koku kalmıyor. Pişen hamurlar soğuduktan sonra servis yapılacak tabakta aralarına hazırlanan krema sürülerek üst üste konulur ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok: