16 Şubat 2016 Salı

BANDUMA



Malzemeler:
6 tane yufka
1 bütün tavuk
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kutu süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Tereyağı, pulbiber
Yapılışı: Tavuk eti haşlanır ve didiklenip tuz, karabiber ve pul biber ile baharatlandırılır. Yufkalar teker teker hafifçe sıvı yağ ile yağlanır ve rulo şeklinde sarılır. 2parmak genişliğinde kesilip tepsiye diklemesine dizilir üzerine hafifçe sıvı yağ gezdirilir ve ısıtılmış fırında 200⁰‘de pişirilir. Fırından çıkarınca 2-3 kepçe tavuk suyundan gezdirilir, haşlanmış olan nohut, didiklenmiş tavuk etleri yerleştirilir ve ceviz serpiştirilip 5-10 dakika daha fırında tutulur. Servis yapılacağı sırada sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: