10 Şubat 2016 Çarşamba

SARAY TATLISI

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağın su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 fiske tuz
5,5 su bardağı un (kontrollü koymak gerekir)

İçi için:
1 su bardağı susam
2 su bardağı ceviz içi
Az sıvı yağda susam kavrulur ve içerisine dövülmüş olan ceviz içi eklenerek ocaktan alınır.

Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet 10 dakika kaynatılır ve ocaktan alınacağı sırada limon suyu eklenir ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Her bir beze ince bir şekilde açılır ve zeytinyağı ile yağlanır ve içerisine susamlı karışım serpilir, rulo şeklinde sarılarak yağlanmış tepsiye yuvarlak bir şekilde yerleştirilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine sıvı yağ sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülür ve biraz çekince servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: