20 Şubat 2016 Cumartesi

TART KALIBINDA KIYMALI POĞAÇA

gda
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 tane kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un(yaklaşık)

İçi için:
300 gr kıyma
1 tane kuru soğan
Pul biber, karabiber, tuz
Yemeklik doğranmış soğan az zeytinyağında kavrulur. İçerisine kıyma eklenir ve saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenip soğumaya bırakılır.

Yapılışı: Süt, şeker ve maya karıştırılır ve ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve tekrardan ılık bir ortamda hamur mayalandırılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve ister elle, ister merdane ile az açılıp yağlanmış tart kalıbının içerisine yerleştirilir ve içerisine hazırlanan kıymalı iç konulur ve üzerine de domates dilimi yerleştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: