12 Mart 2016 Cumartesi

ISLATMA BÖREĞİ


Malzemeler:
2 tane yufka
100 gr eritilmiş margarin

İçi için:
2 tane patates
1 tene küçük soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan çok küçük doğranır ve az zeytinyağında kavrulur, içerisine ezilmiş olan patatesler eklenir. Baharatları damak tadına göre eklenir ve soğumaya bırakılır.

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Yufkanın 1’i tezgaha serilir ve üzeri eritilmiş yağ ile yağlanır ve üzerine 2. Yufka serilip tekrardan yağlanır. Sigara böreği gibi 12 parçaya kesilir ve geniş tarafına hazırlanan iç konulur ve çok sıkı olmadan sarılıp buzdolabında en az 2-3 saat bekletilir. Daha sonra dolaptan çıkarılır ve süzgece konularak soğuk suya batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Isıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok: