20 Mart 2016 Pazar

MİLFÖYLÜ VE ÇİKOLATALI TATRT


Malzemeler:
Hamuru için:
300 gr un
150 gr yumuşak tereyağı
2 tane yumurta
150 gr toz şeker
Yarım paket kabartma tozu

İç dolgusu için:
300 gr bitter çikolata
150 ml krema
30 gr toz şeker

Süslemesi için:
 1 tane uzun milföy veya 2 tane kare mşlföy
Pudra şekeri

Yapılışı: Hamuru yapmak için un ve kabartma tozu elenir tereyağı, şeker eklenir ve yoğrulur. Daha sonra yumurtalar eklenir ve homojen bir hamur olana kadar yoğrulur. Streç filme sarılarak buzdolabında en az yarım saat bekletilir. Bu arada çikolata, krema ve şekerle birlikte benmari usulü eritip soğumaya bırakılır. Dolaptan hamur çıkarılıp 2 tane yağlı kağıt arasında merdane ile tart kalıbı veya küçük borcam ölçüsünde açılır ve kağıtla birlikte kalıba yerleştirilir. Kenarları 2 cm yüksekliğinde yukarıya kaldırılır. Hazırlanan çikolatalı karışım orta kısmına doldurulur ve üzeri düzeltilir. Hafif yumuşamış olan milföy hamurları merdane ile biraz inceltilir ve 1 cm genişliğinde şeritler kesilir. Her bir şerit bükülerek çikolatalı karışımın üzerine ortadan başlayarak gül şeklinde yerleştirilir.180⁰’de ısıtılmış olan fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır ve üzerine pudra şekeri elenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: