7 Mart 2016 Pazartesi

MOZAİK PASTA


Malzemeler:
200 gr tereyağı
1,5 paket pötibör bisküvi ((350 gr)
4 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 avuç Antep fıstığı
1 tane limon kabuğu rendesi
2 tane yumurta

Yapılışı: Yağ eritilip ılımaya bırakılır. Yumurta çırpılır içerisine kakao, limon kabuğu, pudra şekeri eklenir ve çırpılır. Bisküviler fazla ezilmeden kırılır ve ılıyan yağ,  hazırlanan karışım bisküvilerin üzerine dökülür ve hepsi birlikte karıştırılır. Limon kabuğu rendelenir ve Antep fıstıkları eklenip hepsi birlikte çok güzel bir şekilde karıştırılır. Streç serilmiş tezgâh üzerine karışım boşaltılır ve üçgen olacak şeklide sıkıca sarılır. Buzdolabında 4-5 saat bekletilir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: