21 Mart 2016 Pazartesi

MUSKA BÖREĞİ



Malzemeler;
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
150 gr tereyağı(eritilmiş)

1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, 12 tane bezeye ayrılır ve 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte ince bir şekilde açılır ve üzeri çok az tereyağı ile yağlanır tam ortadan 2’ye kesilir, daha sonra uzunlamasına 9 parçaya kesilir. Her bir şeritin uç kısmına peynirli iç konulur ve muska şeklinde sarılır. Üzerine kalan tereyağı dökülür ve yumurta sarısı sürülüp 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: