2 Mart 2016 Çarşamba

YEŞİLİM TATLISI


Malzemeler:
1 bağ ıspanak
250 gr tereyağı
1 kahve fincanı irmik
1 çay bardağı toz fıstık
1 çay bardağı pudra şekeri                                                                                                 1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu

Yapılışı: Şerbet kaynatılır ve inmesine yakın limon suyu sıkılır ve 1-2 taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır. Hamur için un hariç diğer malzemeler geniş bir kaba alınır, ıspanakların yaprakları rondodan geçirilip oda eklendikten sonra hepsi karıştırılır. Daha sonra un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamurdan parçalar koparılır ve parmak kalınlığında rulolar yapılarak yağlanmış dikdörtgen borcama bir birine yapıştırmadan dizilir. 180⁰’de ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbet üzerine dökülür ve şerbetini çekince üzerine bolca toz fıstık serpilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: