18 Nisan 2016 Pazartesi

EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (kontrollü)

İçi için:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
100 gr kıyma 
tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklar güzelce yıkanır küçük bir şekilde doğranır. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında sıvı yağda kavrulur ve içerisine kıyma eklenip kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine ıspanaklar ve baharatlar eklenir ve ıspanaklar sönünceye kadar kavrulup ocaktan alır ve soğumaya bırakılır.

Araları için:
200 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 6 tane bezeye ayrılır ve bezeler çok ince bir şekilde açılır. Açılan hamurun arası eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Ispanaklı iç her tarafına serpiştirilir ve yufka ortadan kesilir. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: