3 Nisan 2016 Pazar

KIRMIZI MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
2 tane orta kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızıbiber, kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
5-6 da taze soğan

Yapılışı: Mercimekler haşlanır içine bulgur atılıp ocağın altı kapatılır(tencerede bulgurları ıslatacak kadar su kalmasına dikkat edilmelidir) ve kabarana kadar beklenir. Daha sonra soğanlar çok ince doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Salçaları ilave edilir baharatlar katılır. Kabaran bulgura kavrulan soğan eklenir ve yoğrulur,ince kıyılmış maydanozla taze soğanda eklenir. Daha sonra köfteler sıkılır ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: