28 Nisan 2016 Perşembe

YALANCI LAZ BÖREĞİ


Malzemeler:
Yarım kg kadayıf
Muhallebisi için:
1,5 kg süt
3 tane yumurta
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pirinç unu
3 su bardağı toz şeker
1 tutam karabiber
Şerbeti için:
4 su barağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
250 gr tereyağı
Yapılışı: Önce şerbet malzemeleri kaynatılır ve inmesine yakın limon suyu sıkılarak bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra muhallebi malzemelerinin hepsi çırpılır ve karıştırılarak ocakta pişirilir, (çok katı bir muhallebi olacak) ve soğumaya bırakılır.
Kadayıflar margarinle yağlanmış fırın tepsisine didiklenerek yayılır ve üzerine bastırılır. Hazırlanmış ve soğumuş olan muhallebi üzerine yayılır ve çok az karabiber serpiştirilir. Daha sonra kalan kadayıflar gene didiklenerek muhallebinin üzerini kapatacak şekilde düzgünce yerleştirilir ve hafifçe bastırılır. Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış olan tereyağı gezdirilir. 180’de yaklaşık 55-60 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca hazırlanış ve soğumuş olan şerbet her tarafına gelecek şekilde dökülür. Şerbetini çekip iyice soğuyunca dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: