15 Mayıs 2016 Pazar

GÜL KURABİYESİ


Malzemeler:
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
3-3,5 su bardağı un
1 paket kakao
Yapılışı: Kakao hariç diğer malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun yarısı ayrılır ve biraz daha un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer ayırdığımız bezeye de kakao eklenir ve beyaz hamurun kıvamı kadar gerekirse un eklenir ve yoğrulur. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra her iki hamurda aynı kalınlıkta açılır ve çay bardağı ağzı veya kalıpla kesilir. Kesilen hamurlardan önce beyaz sonra kakaolu sonra beyaz ve tekrardan kakaolu olarak uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde yetleştirilir. Daha sonra tam ortadan bıçakla kesilir ve kesilen yer tepsiye gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: