4 Haziran 2016 Cumartesi

BALLI BADEMLİ PASTA (BİENENSTİCH)


Malzemeler:
Hamur için:
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
50 gr yumuşak tereyağı
1 tane yumurta
1 tutam tuz
2,5 su bardağı un (kontrollü koymak gerekir)
Üstü için bademli karışım:
2 su bardağı file badem
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı süt
75 gr tereyağı
Ara kreması için:                              
2 paket vanilyalı puding
4 su bardağı süt
50 gr beyaz çikolata
75 gr tereyağı
1 poşet krem şanti

Yapılışı: Hamuru yapmak için süt, şeker ve maya karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bademli karışım için, tereyağı eritilir ve diğer malzemeler eklenip ocakta biraz pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamur yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba yerleştirilir ve üzerine hazırlanmış olan bademli karışım yayılır. Yarım saat kadar bekletilir ve 170⁰’de 30-40 dakika kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Ara kreması için pudingler 4 su bardağı süt ile pişirilir, ocaktan inmesine yakın tereyağı ve çikolata eklenip ocaktan alınır ve karıştırılır. Biraz ılıyınca toz krem şanti eklenir ve mixerle çırpılır.
 Soğuyan kek ortadan kesilir ve alt tarafı kelepçeli kalıba yerleştirilir. Arasına krema yayılır. Diğer üst kısım ise 12 dilime kesilir ve kremanın üzerine yerleştirilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun





Hiç yorum yok: