9 Haziran 2016 Perşembe

GÜLLAÇ


Malzemeler:
6 yaprak güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağı şeker(az şekerli seviyorsanız 1,5 su bardağı kullanın)
1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Antepfıstığı
Vişne
Yapılışı: Süt kaynatılır içerisine şeker eklenir. Kare borcama ilk önce kaynamış sütten 1 kepçe konulur ve onun üzerine güllaçlar kırılarak 3 tanesi aralarına süt konularak üst üste yerleştirilir, 3 cü kata ceviz içi yayılır. Kalan 3yaprak güllaç gene kırılarak aralarına süt konularak üst üste yerleştirilir. Sütünü biraz çekince üzeri antepfıstığı ve vişne ile süslenir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: