9 Haziran 2016 Perşembe

GÜLLAÇ


Tepsi ölçüsü: Kare borcam
Malzemeler:
6 yaprak güllaç
1 lt süt
1 su bardağı şeker (çok şekerli seviyorsanız 1,5 su bardağı kullanın)
1 su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
Üzeri için:
Antepfıstığı
Çilek

Yapılışı: Süt kaynama noktasına getirilir, içerisine şeker ve vanilya eklenir. 
Güllaç yaprakları mutfak makası ile 4 parçaya kesilir.
Kare borcama ilk önce sütten 1 kepçe konulur ve onun üzerine güllaç yaprağının 2 tanesi karşılıklı köşelere konulur ve üzerine süt gezdirilir. Daha sonra iki güllaç yaprağı diğer köşelere konulur ve gene süt ile ıslatılır, yani 1 yaprak güllaç kare borcama 2 kat olacak şekilde konulur. 3 tane güllaç yaprağı süt ile ıslatılarak yerleştirilince üzerine iri parçalanmış ceviz içi serpiştirilir. Kalan 3 yaprak güllaç gene aralarına süt konularak üst üste yerleştirilir. Kalan süt üzerine gezdirilir. Güllacın ilk sıcaklığı çıkınca üzeri streç filim ile kapatılarak 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi günü güllaç dilimlenir ve üzeri istenilen meyve ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: