11 Haziran 2016 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE


Malzemeler:
1 kg yağsız kıyma
1 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
pulbiber
köfteleri bulamak için:
2 tane yumurta
1 su bardağı kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Yemeklik küçük doğranmış soğan az zeytinyağında kavrulur, içerisine kıymanın yarısı eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İçerisine baharatları ve ince kıyılmış olan maydanoz eklenip ocaktan alınır. Diğer tarafta pirinçler pilav gibi çok az yağ ile pişirilir. Yoğurma k için geniş bir tepsiye bütün malzemeler alınır ve hepsi birlikte yoğrulur. Daha sonra istenilen büyüklükte köfteler yapılır,( genelde kadınbudu köftesi büyük yapılır ama ben çok büyük sevmediğim için küçük köfteler yaptım) ve una bulanıp yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye köfteler dizilir, üzeri streç filim ile kapatılıp buzdolabında en az 1saat kadar dinlendirilir. Yumurtalar çırpılır ve dinlenmiş olan köfteler yumurtaya bulanıp kızdırılmış yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: