12 Haziran 2016 Pazar

YELPAZE TATLISI


Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
3- 3,5 su bardağı uu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
Hamuru açmak için:
1 su bardağı nişasta
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Yapılışı: Şerbet kaynatılır, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra 5 tane bezeye ayrılır ve her bir beze ince şekilde nişastalı un karışımı ile açılır. Daha sonra karşılıklı iki kenardan ortaya doğru hamur pileler yapılarak ortada birleştirilir ve 4 parmak aralıklarla hamur sıkılır. Sıkılan yerden kesilir. Kızdırılmış sıvı yağda kızartılır ve havlu kâğıt üzerine alınıp fazla yağı gidince hemen soğumuş şerbete atılır ve biraz bekletilip çıkarılır. Daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: