6 Temmuz 2016 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE YOĞURTLUSU


Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı mısır
1 tane kırmızıbiber (papya)
1 tane havuç
200 gr kornişon turşu
1 kutu süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 çay kaşığı nane
Tuz, pul biber

 Yapılışı: Şehriye sıvı yağda rengi dönene kadar kavrulur, 2 su bardağı su konulur ve pilav gibi pişirilir. Daha sonra havuç rendelenir, biber küçük doğranır. Ve bütün malzemeler karıştırılarak servis tabağına alınır, üzeri pul biberle süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: