15 Ağustos 2016 Pazartesi

ETİ CİN


Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal sosu için:
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çikolatalı pasta süsü
Yapılışı: Kek için yumurta ve şeker çırpılır, içerisine diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Margarinle güzelce yağlanmış olan oluklu tart kalıbına hazırlanan harç yayılır. 170⁰’de 30 dakika pişirilir.
Portakal sosu için bütün malzemeler bir tencereye alınır ve karıştırılarak ocakta pişirilir.
Ilıyan kak kalıbından servis yapılacak tabağa ters çevrilir ve ortasındaki boşluğa hazırlanan portakal sosu yayılır ve soğumaya bırakılır. Sos soğuyunca üzeri çikolatalı pasta süsü ile iyice kaplanır ve istenirse hindistancevizi ile ağız ve göz yapılabilir, bu tercihe kalmıştır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: