21 Ağustos 2016 Pazar

PASTANE GALETESİ


Malzemeler:
100 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5 -4 su bardağı un(kontrollü koymak gerekir)
Üzeri içi:
1 tane yumurta sarısı
Susam
Yapılışı: Bütün malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yapılır. Tezgahda merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılır ve ister rulet ile isterseniz de bıçak ile uzun uzun çubuklar kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: