25 Ekim 2016 Salı

PRATİK KOL BÖREĞİ




Malzemeler:
5 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
2 tane yumurta(istenirse)
Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı: Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. Yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar kavrulan soğanın üzerine eklenir sotelenir, ıspanaklar sönünce baharatları eklenir, bu aşamada eğer istenirse iç için olan yumurtalar ayrı bir tavada çok az yağ ile iyice karıştırılarak pişirilir ve ıspanakların üzerine eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Sos malzemesi karıştırılır ve yufkanın biri tezgâha serilir ve sos malzemesi her tarafına gelecek şekilde sürülür ve yufka 2’ye katlanır. Geniş tarafına hazırlanan içten orta kısmına konulur ve 2 tarafından için üzerine katlanır ve yufka geniş rulo şeklinde sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulur. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Kalan sos malzemesi üzerine sürülür 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: