19 Ekim 2016 Çarşamba

PÜRELİ BONFİLE


Malzemeler:
6 dilim bonfile veya antrkot
3 tane kuru soğan (piyazlık doğranmış)
3 tane kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
Patates püresi için:
3 tane patates
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Patatesler haşlanır ve ezilir. Süt ile açılır, içerisine tuz ve karabiber eklenip kenara alınır.
Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yapılışı: Etler tuz ve karabiber ile marina edilir. İyice kızdırılmış tavada mühürlenir. Et olarak antrkot kullanıyorsanız önceden ısıtılmış fırında üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ve folyo ile kapatarak 20 dakika pişirilir. Piyazlık doğranmış olan soğanlar teflon tavada az yağ ile karamelize edilir ve bir kenara alınır, aynı tavada biberler de sotelenir. Etler dilimlenerek bir fırın kabına veya kişiye özel güveçlere paylaştırılır. Üzerlerine önce soğanlar sonra biber yerleştirilir az kaşar rendesi serpiştirilir. Daha sonra patates püresi yayılır ve kaşar peyniri rendesi serpiştirilir. 200⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: