23 Kasım 2016 Çarşamba

İRMİKLİ BALKABAKLI PASTA


Malzemeler:
1 litre süt 
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya
8-9 yemek kaşığı kabak püresi(şekerle pişmiş)
Alt taban için:
1,5 paket eti burçak
80 gr tereyağı
Üzeri için:
Ceviz
Hindistan cevizi
Toz fıstık

Yapılışı: Bisküviler rondodan geçirilir, eritilmiş tereyağı ile yoğrulur. Kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirilir. Muhallebisi için süt, şeker irmik koyulaşana kadar pişirilir. Altı kapatılır yağ ve vanilya eklenir. Biraz ılıyınca 5 kaşık kadar irmik tatlısı pişmiş ve ezilmiş kabağın içine konulur ve iyice karıştırılır. Kalan irmik bisküvilerin üzerine yayılır, biraz donunca kabaklı irmik de beyaz irmiğin üzerine yayılır. Buzdolabında dinlendirilir. Üzeri ceviz, hindistancevizi ve toz fıstık ile süslenir ve buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: