16 Kasım 2016 Çarşamba

PAMUK PASTA


Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 türk kahve fincanı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
Çikolata sosu için:
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
200 gr bitter çikolata
Yapılışı: Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şeker mixerle köpürene kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte güzelce çırpılır. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 170⁰’de 30 dakika kadar pişirilir(kürdanla test edilir).
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir. Katılaşınca ocaktan alınır ve ara ara karıştırılarak soğutulur. İçerisine krem şanti eklenir ve mixerle pürüzsüz olana kadar çırpılır. Ve buzdolabında bekletilir.
Çikolata sosu için çikolata hariç diğer malzemeler ocakta karıştırılarak pişirilip ocaktan alınır ve içerisine çikolatalar kırılarak konulur ve sürekli karıştırılarak çikolataların içerisinde erimesi sağlanır.
Pişen pandispanya kalıptan çıkarılır, tabanındaki yağlı kâğıt çıkarılır ve pandispanya tekrardan kalıba yerleştirilir. Ilık pandispanyanın üzerine süt kaşıkla dökülüp ıslatılır. Daha sonra hazırlanan krema üzerine yayılır, onun üzerine de hazırlanmış ve ılımış olan çikolata sosu yayılır. Pastanın üzeri Antep fıstığı ile süslenir ve 1 gece buzdolabında bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: