2 Kasım 2016 Çarşamba

VİYANA USULİ ŞİNİTSEL


Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
Tuz, karabiber
1 limon kabuğu rendesi
Pane harcı için:
1,5 su bardağı un
2 tane yumurta + 2 çorba kaşığı süt (çırpılır)
1,5 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı parmesan peyniri
1 tutam maydanoz
Kızartmak için:
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı: Tavuk etleri tuz,  karabiber ve limon kabuğu rendesi ile marina edilir. Hazırlanan tavuk dilimleri önce beyaz una sonra yumurtalı süt karışımına ve daha sonra da rendelenmiş parmesan peynir, galeta unu ve ince kıyılmış maydanoz karışıma batırılıp tepsiye dizilir. Bütün tavuklara aynı işlem yapılır ve kızdırılmış yağ karışımında her iki tarafı da güzel bir şekilde kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınır. Sıcak olarak limon dilimi ile servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: