3 Ocak 2017 Salı

PATLICAN KEBABI


Malzemeler:
300 veya 400 gr dana sotelik et
4 tane patlıcan
4 tane yeşil  biber
1 tane büyük veya 2 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:  Sotelik et üzerini aşacak kadar su konularak ister düdüklüde isterseniz de tencerede pişirilir. Patlıcanlar alacalı soyulur ve parmak şeklinde doğranır, biberler de aynı boyda doğranır. Kızdırılmış yağda patlıcanlar ve biberler kızartılıp havlu kâğıt üzerine alınır. Daha sonra bir fırın kabına veya borcama kızartılan sebzeler düzgünce yerleştirilir Üzerlerine pişirilen etler yayılır. Domatesler çok küçük doğranır ve içerisine çok az yağ eklenip biraz sotelenir, içerisine salça eklenir ve pişirilen etin suyundan 1 kepçe konulup biraz pişirilir. Sebzelerin üzerine domates sosu yayılır ve etin suyundan biraz daha eklenip üzeri aliminyon folyo ile kapatıp 180⁰ fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: