11 Şubat 2017 Cumartesi

LİMONLU ÇİZKEK


Malzemeler:
Alt taban için:
1,5 paket eti burçak bisküvi)
80 gr tereyağı (erimiş)
Bisküviler rondodan geçirilir, yağ ile yoğrulur ve kelepçeli kalıba sıkıca yerleştirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir.

Kreması için:
2 tane yumurta
400 gr labne peyniri
1 paket krem (200 gr)
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Limonlu sosu için:
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Bu malzemelerde kaynatılır ve soğuyan çizkekin üzerine dökülür.

Yapılışı: Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, ayrı bir yerde krema ve labne peyniri çırpılır ve daha sonra iki karışım birbirine eklenir ve tekrardan çırpılıp un, nişasta ve vanilya eklenip spatula ile iyice karıştırılıp alt tabanın üzerine dökülür. Fırına ısıya dayanıklı bir kase ile su konulur. Isıtılmış fırında 170⁰de 45 dakika pişirilir, kabarcıklar oluşup pembeleşince fırın kapatılır. Piştikten sonra fırın asla açılmaz Hamur soğuyunca üzerine limonlu sos dökülür ve buzdolabında en az 8 saat bekletilir. Daha sonta servis tabağına alınır ve soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: