8 Nisan 2017 Cumartesi

ISPANAK DOLGULU ÇANAK KÖFTE


Köftesi için:
700 gr orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
1 tane yumurta
1 kaç dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
1 çay kaşığı karbonat (üzerine limon damlat)
1 silme yemek kaşığı domates salçası
İçi için:
1 bağ ıspanak
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızı biber
Konserve mantar
Tuz, karabiber, pul biber
Domates sosu için:
2 tane yeşil biber
3 diş sarımsak
5 tane domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Köfte malzemeleri yoğrulur ve buzdolabında dinlendirilir.
İçi için soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda sotelenir daha sonra içerisine doğranmış olan kırmızıbiber eklenip sotelemeye devam edilir. Mantarlarda küçük doğranır ve karışıma eklenir baharatları eklenir ve yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar da eklenir çok az daha sotelenir ve ocaktan alınır.
Domates sosu için doğranmış olan biber sıvı yağda sotelenir içerisine yemeklik doğranmış olan domatesler, sarımsak, salça, şeker ve baharatlar eklenir ve kıvam alana kadar pişirilip ocaktan alınır.
Dinlendirilmiş olan köfte harcı limon büyüklüğünde parçalara ayrılır ve çanak şekli verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180⁰ fırında biraz pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılıp içlerine hazırlanmış olan ıspanaklı içi paylaştırılır ve üzerilerine kaşar peyniri rendesi konulur. Tepsinin dibine domates sosu yayılır ve tekrardan fırına verilip kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok: