16 Nisan 2017 Pazar

ISPANAKLI KİŞ


Malzemeler:
150 gr tereyağı
2 su bardağı un
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
1 bağ ıspanak
1 tane kuru soğan
1 kaşık galeta un (ıspanak sulanmasın diye)
200 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
1 tane yumurta sarısı
Tuz, karabiber, pul biber
İçini hazırlamak için: Soğan az sıvı yağında iyice kavrulur.1 kaşık un konulur ince doğranmış ıspanaklar eklenir baharatları eklenir. Karışım soğuyunca krema, süt ve beyaz peynir eklenir ve soğutulur.
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar rendesi
Yapılışı: Hamuru hazırlamak için yağ ile un kum kıvamına gelinceye kadar elle ufalanır, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve biraz sertçe bir hamur yapılır  ve streçe sarılı olarak buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Yağlanmış tart kalıbına hamur açılarak yerleştirilir.28 cm lik tart kalıbı veya yuvarlak borcama yerleştirilebilir. Yayılan hamur çatalla delinir.(çok kabarmasın diye) Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine yayılır. Isıtılmış fırında 170⁰’ de pişirilir. Fırından çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi serpilir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: