1 Mayıs 2017 Pazartesi

PATLICANLI SÖĞÜRME KEBABI


Malzemeler:
Köftesi için:
½ kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tane yumurta
Galeta unu
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Söğürme için:
5 tane patlıcan
2 tane kırmızıbiber
2 tane yeşilbiber
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çeri veya normal domates
Yeşilbiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Patlıcanlar ve biberler közlenir kabukları soyulur ve bıçakla kıyılır. İçerisine sarımsak, baharatlar ve 2 çorba kaşığı tereyağı eklenip karıştırılır.
Köfte malzemeleri yoğrulur ve küçük köfteler yapılır. Önceden ısıtılmış fırında köfteler çok az pişirilir.
İstenilen bir fırın kabına söğürme yayılır ve üzerine köfteler dizilir, köftelerin aralarına çeri domates veya dilimlenmiş domates dizilir, istenirse biberde konulabilir. 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilir ve fırında kızarana kadar 40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.














Hiç yorum yok: