21 Haziran 2017 Çarşamba

KALBURABASTI (HURMA) TATLISI


Malzemeler:
250 gr margarin (yumuşak)
125 gr tereyağı (yumuşak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
5 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
İçi için:
Ceviz içi
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra hamurdan limondan küçük cevizden büyük bezeler alınır ve kalbur üzerinde veya rende üzerinde hamur uzun bir şekilde yuvarlanır ve orta kısmına oyuk açılıp ortasına ceviz içi konulup kapatılır ve tekrardan kalbur üzerinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180’de üzeri hafif kızarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbet 10 dakika kadar kaynatılır ve inmesine yakın limon suyu sıkılır ve soğumuş olan tatlının üzerine dökülür. Tatlı şerbetini çekince üzeri toz fıstık ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: