22 Temmuz 2017 Cumartesi

PAPATYA ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 yumurta akı sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
Yapılışı: Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur tezgâh üzerinde 1 parmak kalınlığında açılır ve istenilen bir kalıpla kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: