1 Temmuz 2017 Cumartesi

TEREYAĞLI NİŞASTALI AÇMA BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4,5- 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
500 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
100 gr kıyma
2 tane pastırma(istenirse)
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Araları için:
1 paket mısır nişastası
Yapılışı: İçini hazırlamak için ıspanaklar yıkanır ve doğranır. Soğan küçük yemeklik doğranır ve az zeytinyağında kavrulur, içerinse kıyma küçük doğranmış pastırma eklenir ve kavrulur. Ispanaklar eklenir baharatları eklenir ve 1 yemek kaşığı galeta unu eklenip biraz çevrildikten sonra ocaktan alınır.
Hamur malzemeleri yoğrulur ve 20 tane bezeye ayrılıp yarım saat kadar dinlendirilir. Dinlenen bezelerin önce 10 tanesi tabak büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta sürülerek üst üste konur ve daha sonra hepsi tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye açılan hamur yerleştirilir ve üzerine soğumuş olan iç yayılır. Daha sonra diğer 10 bezede aynı şekilde açılıp için üzerine yerleştirilir. Hazırlanan börek dilimlenir ve üzerine eritilmiş olan tereyağına sıvı yağda eklenip böreğin üzerine kaşık yardımı ile her tarafına gelecek şekilde dökülür. 180⁰ fırında 45 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: