20 Ağustos 2017 Pazar

AÇMA KARE POĞAÇA


Malzemeler:
Yarım bardağı su
Yarım bardağı süt
Yarım bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta akı(sarıları üzeri için)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 - 3,5 su bardağı un

İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Araları için:
125 gr tereyağı eritilmiş

Üzeri için:
Çörek otu veya susam

Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyülüğünde bezelere ayrılır. (ben 10  tane bezeye ayırdım) Daha sonra bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılıp üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır ve karşılıklı iki kenarları kapatılır ve ortasına peynirli iç konulup  diğer 2 kenar kapatılıp kare şekli elde edilir. Yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: