25 Ekim 2017 Çarşamba

AHUDUDLU ALT ÜST KEK


Malzemeler:
250 gr ahududu
135 gr tereyağı (yumuşak)
110 gr ( ¾ su bardağı) toz şeker
1 tane yumurta
1 yumurta sarısı
65 gr (1 su bardağına yakın) badem tozu
145 gr (1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı) un
Yapılışı: Tereyağı şekerle birlikte çırpılır ve yumurta ile yumurta sarısı eklenip çırpmaya devam edilir. Badem tozu ve un eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır. Yağlanmış küçük borcamın dibine ahududu yerleştirilir ve ahududunu üzerine kek karışımı yayılır. 175⁰’de 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarınca 10 dakika kadar soğutulup servis tabağına ters çevrilir. Soğuyunca servis yapılır. İstenirse küçük sufle kalıplarında da yapılabilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: