11 Kasım 2017 Cumartesi

KOLAY ISPANAKLI KREMALI BÖREK


Malzemeler:
2 tane yufka
Yarım kg ıspanak
3 tane yumurta (1’inin sarısı üzeri için)
200 ml krema
150 gr beyaz peynir
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Yufkanın 1’ i uzun şeritler halinde kesilip hazırlanır. Diğer tarafta yumurtalar çırpılır, içerisine krema ve peynirler eklenip karıştırılır. Küçük kesilmiş olan yufkalar ve ıspanaklar da eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Kalan yufka yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen borcama kenarlardan taşacak şekilde yerleştirilir ve hazırlanan ıspanaklı karışım üzerine yayılır. Dışarda kalan yufkalar için üzerine kapatılır. Yumurta sarısına 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup çırpılır ve böreğin üzerine sürülür, çörekotu serpiştirilir. 180⁰’de zeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: