6 Ocak 2018 Cumartesi

BALKABAKLI TART


Malzemeler:
215 gr un (2 su bardağı)
55 gr pudra şekeri (4 yemek kaşığı)
125 gr tereyağı
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
4 su bardağı (yarım su bardağı şeker ile haşlanmış) kabak püresi
Yarım su bardağı esmer şeker
1 fiske tuz
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
2 tane yumurta
120 ml krema
Üzeri için:
File badem
Yapılışı: Un, Pudra şekeri ve küp doğranmış tereyağı bir kapta elle ovuşturulur, ekmek kırıntı görüntüsü olunca yumurta sarısı eklenir ve yoğrulur. Streç filme sarılıp 1 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra hamur 2 yağlı kağıt arasında açılır ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, çatalla delikler açılır üzerine yağlı kağıt  ve kağıdın üzerine de bakliyat yayılır. 180⁰ fırında 20 dakika pişirilir.


Balkabağı püre haline getirilir ve diğer malzemeler eklenip mixerle çırpılır. Fırında 20 dakika pişen tartın üzerindeki bakliyat ve kâğıt alınır ve balkabaklı karışım üzerine yayılır, en üste de file badem serpiştirilir.  Daha sonra 15 dakika daha fırında pişirilir ve soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: