13 Şubat 2018 Salı

CANTIK

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
300 gr kıyma
2 tene kuru soğan
1 tane kırmızıbiber
1 tane köy biberi
2 tane domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Ilıtılmış süt ve şeker karıştırılıp ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra yağ, tuz ve un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
İçini hazırlamak için kıyma hariç diğer malzemeler rondodan çekilir ve kıyma da eklenip hepsi birlikte yoğrulur.
Mayalanan hamur 16 veya 18 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tezgah üzerinde el hafif yağlanarak ortası çukur kalacak şekilde açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Ortadaki çukur kısmına hazırlanan iç malzemesinden konulur ve hafifçe bastırılır. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülür. 180 fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: