21 Mart 2018 Çarşamba

RENKLİ PATATES SALATASI



Malzemeler:
5 tane patates
5 tane havuç
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kâse pancar turşusu
Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için:
1 kutu süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pul biber
Nane
Yapılışı: Patatesler haşlanır ve ezilir, havuçlar rendelenir ve zeytinyağı ile sotelenir. Salatanın yapılacağı kaba sotenmiş havuçlar, ezilmiş olan patates, ince doğranmış olan maydanoz ve dereotu, küçük doğranmış pancar turşusu, mercimekler, baharatlar eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Karışım kelepçeli kalıba alınır ve bastırılarak yerleştirilir. Üzerine bir kâsede karıştırılmış olan sos malzemesi yayılır ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman salata kelepçeli kalıptan çıkarılır ve üzerine zeytinyağında biberli nane karışımı gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: