8 Nisan 2018 Pazar

ÇİLEKLİ PASTA


Malzemeler:
Pandispanyası için:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt veya 1 su bardağı portakal suyu
Araları için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket ( 2 poşet) krem şanti (yarım bardak süt ile çırpılmış)
Süslemek için:
1 kg çilek
1 paket tart jölesi
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve az çırpılıp 26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba karışım boşaltılır. 170 derece fırında 30 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve ılıyınca yarım bardak süt ile çırpılmış olan krem şantiler eklenir ve pürüzsüz olana kadar mixerle çırpılır. Soğuyan kek enden 3 parçaya kesilir. İlk parça süt ile ıslatılır ve krema yayılır. İnce dilimlenmiş olan çilek her tarafına yerleştirilir. 2. Kat kek çileğin üzerine kapatılır ve tekrardan ıslatılıp krema yayılır ve çilek dizilir. 3. Kata kek çileğin üzerine kapatılır ve kalan krema her tarafına bolca yayılır. Üzeri düzün bir şekilde dış kısımdan başlayarak çilek dizilir. Üzeri tamamen kapatılıncaya kadar çilek dizilir. Paketin üzerindeki tarife göre hazırlanış olan tart jölesi fırça yardımı ile çileklere sürülür. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: