Malzemeler:
1 su
bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 su
bardağı kuskus (haşlanmış)
1 tane
kuru soğan
2 tane
havuç (rendelenmiş)
2 tane kırmızıbiber
(küp şeklinde doğranmış)
Yarım demet
dereotu (ince kıyılmış)
Yarım demet
soğan (ince kıyılmış)
1 tutam
taze nane (ince kıyılmış)
Sosu için:
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz,
karabiber, pul biber, kimyon
Yapılışı: Piyazlık doğranmış olan kuru soğan zeytinyağı ile sotelenir. İçerisine havuçlar ve kırmızıbiberler de eklenir ve biraz daha sotelenip ocaktan alınır. Haşlanmış olan mercimek ve kuskus saltanın yapılacağı kaba alınır, üzerine sotelenen soğanlı karşım konulur, ince kıyılmış olan yeşillikler de eklenir. En son sos malzemeleri karıştırılır salata malzemelerinin üzerine dökülür ve hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder