14 Mayıs 2018 Pazartesi

EL AÇMASI TADINDA PRATİK BÖREK



Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka (32 lik paket)
6 tane normal yufka

Baklavalık yufka harcı için:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ

Yufka harcı için:
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:
500 gr yağsız beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Yapılışı: Baklavalık yufkanın 4 tanesi kare olacak şekilde tezgâha serilir. Üzerine su ve sıvı yağ karışımından serpiştirilip 1kat daha baklavalık yufka üzerlerine serilip sulu sostan serpiştirilir. Normal yufkanın 1 tanesi tezgâhtaki baklavalık yufkaların üzerini kapatacak şekilde serilir, diğer normal yufkanın yarısı da tezgâhtaki serili yufkaların köşelerindeki kalan boşluklara serilir. Yufka harcı bir kâsede çırpılır ve tezgâhtaki yufkaların üzerine sürülür. Daha sonra 2 karşılıklı kenarlara peynirli içten uzunlamasına yayılıp sıkı olmayan bir rulo sarılır 2 kenar ortada buluşturulur ve ortadan kesilir. Daha sonra rulolar 4’er parmak aralıklarla kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180˚ de üzerleri kızarana kadar pişirilir.  Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır, toplam 4 tepsi çıkıyor. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: